Gör egna blommor av Tonic Studios-stansar

Tonic Studios har kommit med nya underbara stansar som heter Petal Pairs. Som framgår av namnet säljs de i par. Just nu finns det tre olika set och man kan kombinera dem sinsemellan hur man vill. Det är en av sakerna jag gillar bäst med Tonics stansar – alla kombinationsmöjligheter!

Idag blir det ett enkelt kort som går ganska fort att göra. Som kortbas har jag ett cardstock från Core’dinations (de finns i mååånga färger i den fysiska butiken, men inte i webbshoppen ännu, förutom Distress Core’dinations). Underbara papper med en kärna av annan färg än ytskiktet. Det kan man se på mittbården, där jag embossat en rad med en Tim Holtz bårdembossingfolder (långt ord i brist på bättre…) och sedan sandpapprat lite på för att få fram effekten av två färger.

Blomman är en stämpel från Hero Arts stämplad med en koppar- eller bronsdyna, minns inte riktigt vilken det var. Ovalerna stansade med Spellbinders. (Just denna ovalen finns inte i butiken just för tillfället, men Cicci plockar säkert hem den om önskemål finns, annars finns det många andra fina dies.) Även textstämpeln kommer från Hero Arts och slutligen satte jag på lite blingstenar där det passade.

Här ser man blommorna lite närmare. Ljuset var inte med mig när jag fotade, men man ser hyfsat. Jag har använt Set1 och stansat ut blommor i mönstrat och i cardstock, två av varje, för att få till fyra olika kombinationer. Det fiffiga är att man kan trä blommorna i varandra och behöver därför inte fästa ihop dem med klister, brads eller liknande. Det blir olika kombinationer beroende av vilken du har överst och underst. Och som jag skrev i början, alla seten går att kombinera med varandra! De blomblad som sticker upp har jag bigat på mitten för att få dem lite mer 3D. Alla kanter är inkade med distress ink (Walnut Stain). Fingerduttar (daubers) är perfekta för små pilljobb!

Är du intresserad av fler sätt att använda Petal Pairs så kommer det mera om dem så småningom. Bland annat kommer Karin att visa hur man kan använda dem att göra egna rosor av. Se bara till att återkomma hit med jämna mellanrum… 🙂

Om Pandora

Vem är jag? Jag är förskollärare och gillar att pyssla med det mesta. Det blir mest korttillverkning och ibland scrappar jag lite av alla mina foton. Lite förskolematerial tillverkas vid behov. Emellanåt kommer symaskinen fram och stickor, virknålar, broderier och pärlor finns också tillgängliga när lusten faller på. Sen ska bara tiden räcka till också... Namnet Pandora har jag givetvis tagit från berättelsen om Pandoras ask. Fast jag tänkte inte släppa ut världens olyckor ur min ask, utan lite tips och idéer och förhoppningsvis lite inspiration.
Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s