Mera Dreamweaver

På vår DT-träff för ett bra tag sedan jobbade vi en del med Dreamweavers embossingpastor. Det är riktigt roligt och kan bli hur läckert som helst. Vårens kurs har tyvärr redan varit, men det blir säkert fler tillfällen till hösten!

Jag testade regndroppar, elefanter och ballonger och lyckades knyta ihop detta till en enhet…


Ett par söta elefanter på promenad med ett gäng ballonger och snart kommer regnet… 🙂
Lite sytråd håller ihop ballongerna med elefanterna.


Började med att använda Picassostencilen (som jag just nu inte hittar i webshopen… se bilden nedan) och en ljusblå distressdyna för att få fram molnen. En mycket användbar stencil som man kan få fram många olika effekter med. Gjorde högersidan lite grå så att det skulle kännas som oväder och lade sen på pärlemorskimande embossingpasta med regndropps-stencilen. Det ska föreställa solsken till vänster. Tyvärr kan man inte ta bort färg, för jag satte dit solen innan jag kommit på hela bilden och på slutet passade den inte riktigt in, men så kan det bli ibland. Något att tänka på till nästa gång!

LL 332 Picasso
Så här ser Picassostencilen ut! Det är vänsterkanten jag använt som mask för molnen. (Bild  från Dreamweaver Stencils)


Elefanterna har jag torrembossat med hjälp av en embossingkula och sedan färglagt med distressfärger. Man måste ju inte använda embossingpastor hela tiden. Stencilerna är användbara till så mycket mer! Gräset är målat med distressdynor och vattenpensel.


Ballongerna är också gjorda av pärlemopasta, men här jag jag först blandat den med olika färger av Perfect Pearls och spritt ut lite slumpartat för att få läckra skiftningar. Det blir enormt läckert med den genomskinliga pastan också, jag har testat!

Hoppas ni alla har ett lika härligt Mors Dagsväder som vi har här. Ska snart ut i solen och njuta. Ha det bra!

Om Pandora

Vem är jag? Jag är förskollärare och gillar att pyssla med det mesta. Det blir mest korttillverkning och ibland scrappar jag lite av alla mina foton. Lite förskolematerial tillverkas vid behov. Emellanåt kommer symaskinen fram och stickor, virknålar, broderier och pärlor finns också tillgängliga när lusten faller på. Sen ska bara tiden räcka till också... Namnet Pandora har jag givetvis tagit från berättelsen om Pandoras ask. Fast jag tänkte inte släppa ut världens olyckor ur min ask, utan lite tips och idéer och förhoppningsvis lite inspiration.
Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.