Julklappar från Stampendous

Dags för lite mer julkort.

Tycker att Stampendous lilla husmus är otroligt söt. Just denna stämpel med alla julklapparna är en av mina favoriter.

Julkort-1405_01 Motivet är stämplat med svart Archivaldyna och sedan färglagt med Distress markers och vattenpenselakvarellpapper.


Julkort-1405_02För att enkelt få en bakgrund maskade jag motivet och täckte ytan med distress inks med hjälp av blending tool.

Julkort-1405_04Så här ser masken ut. Jag hade ingen post-it-lapp som var tillräckligt stor, så jag tog ett mellantjockt papper (tjockare än skrivarpapper, men tunnare än cardstock) och lade ett lager two-ways-glue i kanterna och en dutt i mitten. Detta får lufttorka och fungerar sedan som ett flyttbart lim. Om man däremot sätter det mot ett annat papper direkt är det permanent. Det bästa är att masken går att spara och använda flera gånger. Tycker att det är en mycket användbar teknik just för att man kan göra masker (eller egna post-it) i valfri storlek och dessutom ha klister på alla kanter och inte bara längs ena sidan. Limpennan finns i flera olika storlekar. Jag använder den breda till stora ytor och den tunnaste är perfekt att limma annat småttigt med.

Nu är det dags att leta upp lite ljusstakar att dekorera lägenheten med. Önskar er all en trevlig advent!

Om Pandora

Vem är jag? Jag är förskollärare och gillar att pyssla med det mesta. Det blir mest korttillverkning och ibland scrappar jag lite av alla mina foton. Lite förskolematerial tillverkas vid behov. Emellanåt kommer symaskinen fram och stickor, virknålar, broderier och pärlor finns också tillgängliga när lusten faller på. Sen ska bara tiden räcka till också... Namnet Pandora har jag givetvis tagit från berättelsen om Pandoras ask. Fast jag tänkte inte släppa ut världens olyckor ur min ask, utan lite tips och idéer och förhoppningsvis lite inspiration.
Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s