Krya på dig med Lawn Fawn

När ens vänner fyller år vet man (oftast) om det i förväg och det är möjligt att planera sin tillvaro och få till ett kort i tid. Blir de däremot sjuka så är det sällan inplanerat så att man kan förbereda sig och då är det bra om det går fort att göra ett krya på dig-kort (om man inte är förutseende och har en låda färdiga kort att plocka ur – det har inte jag).

Det är många i min närhet som varit, och är sjuka, så jag tänkte att det skulle passa med ett kort till någon av dem.

Lawn Fawn har underbara stämplar med tillhörande dies som gör det enkelt att få till det snyggt men snabbt. Dessutom har de otroligt härliga papper också.

Get_well_04
Så här blev själva kortet. Snabbt och enkelt. Jag tog vanligt vitt cardstock som bas och de mönstrade papprena är från Lawn Fawns Beachside. De finns även i 12×12 om någon önskar större papper. Stämplar och dies är Lawn Fawns On the Mend.

Get_well_02
Jag stämplade med Distress Ink direkt på det mönstrade pappret eftersom färgläggning ibland kan ta lite tid. Sköldpaddan såg lite tråkig ut faktiskt, så jag bestämde mig för att fylla i med lite färg i alla fall. Jag hade ovanstående Spectrum Noir-pennor till detta. Fördelen när man stämplat på färgat, mönstrat papper är att man inte behöver måla så ”noga” som man annars gör. Skuggningar och sånt syns liksom inte på samma sätt. En snabbare metod med andra ord. 🙂

Get_well_01
Sen var det dags att skära ut motiven med diesen. Jag hittade inte min Removable Tape (den ligger i en låda på ett bra ställe) så jag tog lite washitejp som jag vet släpper lätt utan att förstöra pappret (prova gärna först för säkerhets skull – olika washitejper fäster olika mycket). Risken är stor att allt hamnar snett utan tejp och då förlorar man snabbheten när man får börja om från början…
Tyckte inte det var snyggt med blå näsdukar så jag tänkte att jag skär ut en i vitt papper också och klipper ut näsduksdelen och klistrar ovanpå den blå. Det vita pappret är mycket tunnare än det blå, så därför valde jag att skära båda på samma gång. Tidsbesparing!

Get_well_03
Jag hade inte mycket för den tidsbesparingen. Tanken var god, men det är svårt att klippa exakt i ett vitt papper. Bara att stämpla på ett nytt vitt papper och skära ut för att sen ha linjer att klippa efter. 🙂 Tur att det ändå är en ganska snabb procedur.

Get_well_05
Gjorde en vit ”matta” med hjälp av en annan Lawn Fawn-die. Älskar hur det blir som stygn runt om. Satte fast sköldpaddan och näsdukslådan med 3d-kuddar och stämplade en text som slutkläm.
Nu ska jag bara bestämma vem av mina sjuka kompisar som behöver mest uppmuntran… eller… göra fler kort!

Om Pandora

Vem är jag? Jag är förskollärare och gillar att pyssla med det mesta. Det blir mest korttillverkning och ibland scrappar jag lite av alla mina foton. Lite förskolematerial tillverkas vid behov. Emellanåt kommer symaskinen fram och stickor, virknålar, broderier och pärlor finns också tillgängliga när lusten faller på. Sen ska bara tiden räcka till också... Namnet Pandora har jag givetvis tagit från berättelsen om Pandoras ask. Fast jag tänkte inte släppa ut världens olyckor ur min ask, utan lite tips och idéer och förhoppningsvis lite inspiration.
Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Krya på dig med Lawn Fawn

  1. Ping: Krya på dig-kort | Pandoras ask

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.