December Daily – 1:a Julkalender

Hej! Jag är först ut i December Daily med en julkalender. Det blev en relativt liten, ca. 17×25 cm eller 6,6/8″x10″ för paketdelen plus dekoration på överdelen ca. 10 cm eller 4″ som högst. Jag har använt mig av Kraft papper till hela Kalendern. Började med att göra de 24 askarna. Sedan lade jag dem i fyra rader tätt ihop för att mäta hur stor stommen för askarna skulle vara. Bottenplattan mätte jag upp till de måtten som står ovan + att jag lade till 1″ (2,5 cm) runt om. Skar ut den och bigade 1″ runt om. Klippte upp en liten flik i bigningen (endast en) i ”rutan” som blir i alla fyra hörnen (1″x1″). Sedan vek jag in kanterna och limmade fast de små ”flärparna” så att det blir som en låda. Hoppas ni förstår vad jag menar.
Till ovansidan stansade jag ut några granar som jag lät klippa ut en ”fot” som jag vek bakåt så att jag kunde limma fast dem i överkanten. Strök på pasta, går även bra med Gesso lite slarvigt så att det liknade snö. Strök även lite på granarna. Lite Ising pasta fick ”snön” på granarna att skimra lite. Prickade med en Posca penna som fick symbolisera att det snöar.
Granarna är från Memory Box men just dessa finns inte i butiken längre.
Askarna är inte stora ca. 4×4 och 2 cm hög eller ca. 1,5″x1,5″ och 6/8″ hög. Har man inte så små presenter så kan man lägga i t.ex. en skattkarta där man ritat in var presenten/paketet är gömt.

Tyvärr ”reste” sig överkanten på ”lådan” när jag strök pasta, gesso som snö. Borde förstärka betydligt mer. Förstärkte med en remsa runt kanterna på insidan med kardstock men det kunde gärna varit mer.
Renarna har jag strukit med lite Distress Ink, Vintage photo över ryggen, huvud och lite på benen.
Alla askarna, här är de i nummerordning men det kan man ju göra precis hur man vill, att ha dem slumpmässigt så att det blir lite svårare att hitta ”rätt” ask för dagen.
Stängd ask.
Öppning av asken (eller stängning om man så vill 🙂 )
Öppnad ask.

Material:
Bazzill Cardstock 12X12 25/Pkg Smoothies – Kraft Speckle
Bazzill Röd Cardstock
Lawn Fawn Custom Craft Die – Heart Treat Box
Memory Box Die – Valley Deer Trio
Prima Finnabair Art Basics Sandable Paste 250ml – Heavy
Prima Finnabair Art Extravagance Icing Paste 120ml Jar – Frost/Pearl
Tonic Studios Essentials Simple Type Dies – Attraction Upper Case 1682E
Tonic Studios Essentials Simple Type Dies – Attraction Numerals 1683E
Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive 200N
Tonic Studios Craft Perfect 6×6 Card Pack – Festive Lights 9406E
Posca penna Jag har använt en tunnare vit än som finns i butiken
Tim Holtz Distress Ink Pad – Vintage Photo

Det var allt från mig denna 1:a december. Följande dagar fram till Julafton kan ni följa här i bloggen vad DT-tjejerna skapar i December Daily. Hoppas ni tycker det skall bli spännande 🙂

Detta inlägg publicerades i Inspiration och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.