Ram med Paper Dolls och visdomsord

Godmorgon!
En kompis kom med en rolig utmaning, nämligen att dekorera en fotoram! Efter lite klurande så kom jag fram till att jag ville köra lite mixmedia på den.

Först gällde det att grunda den så färgen kunde fästa ordentligt (ramen var i plast). Jag använde mig av ett lager gesso som jag nästan stöpplade på för att få lite struktur. Därefter tog jag en av Tims stenciler och gjorde mer struktur med hjälp av Grit Paste. När allt var torrt började jag färga in ramen med Finnabairs Art Alchemy Acrylic Paint. Tyvärr skrev jag aldrig upp vilka färger jag använde, men det är bara två olika. En blå-turkos och en åt det beige hållet. Även blommorna fick sig lite färg med samma akrylfärger.

Bilden i ramen höll jag enkel. Lite bakgrundsfärg med hjälp av Primas akvarellfärger och sedan en av dom större Paper Dollsen + Timpans stickerstext och det hela var klart. Kan stå framme på bordet som en liten gullig påminnelse om livet!

Material:
Dina Wakley Media Gesso 118ml Jar – White
Tim Holtz Distress Grit Paste
Tim Holtz Layered Stencil 4.125X8.5 – Harlequin
Tim Holtz Idea-0logy Paper Dolls Die-Cuts 107/Pkg – Vintage Black & White
Prima Confections Watercolor Pans 12/Pkg – Decadent Pies
Tim Holtz – Advantus Idea-Ology Spiral Bound Sticker Book – Small Talk
Prima Art Alchemy Acrylic Paint

Kram Lisa

Publicerat i Inspiration | Märkt , , , , | Lämna en kommentar

Studentkort med Heidi Swapp Magnolia Jane och Mini Minc

Denna veckan har jag gjort ett par studentkort för visst börjar det närma sig för många.. eller hur? Och varför måste ett studentkort vara klassiskt Blå-Gult det tycker inte jag i alla fall 🙂 .

Här har jag använt mönster pappret som heter Flea Market och att jag vill förstäkra det beiga färgerna och lägger Transfer Gel på vissa partier av mönsterpappret.

Här ser ni det färdiga resultatet med Transfer Gel och en pensel..nästa gång skall jag lägga ett lite tjockare lager Transfer Gel för då fäster Folien bättre när man släpper den genom Mini Minc:en.

På insidan har jag använt mig av Toner Sheet och en Grattis dies för att sedan på nytt släppa den igenom min Mini Minc för att få Foil även på insidan.

Det färdiga kortet där texten som är skriven har jag skrivit ut på ett cardstock i vår vanliga skrivare hemma och kan alltså välja vilken text jag själv vill.. Och en klassisk Studentskylt. Helt utan Blått och Gult funkar fint tycker jag.

 

Material:
Heidi Swapp Magnolia Jane Double-Sided Cardstock 12X12 – Flea Market
Heidi Swapp Magnolia Jane Double-Sided Cardstock 12X12 – Belle
Heidi Swapp Magnolia Jane Double-Sided Cardstock 12X12 – Georgian Charm
Heidi Swapp Mini Minc 6 inch Foil Applicator
Thermoweb iCraft Deco Foil Transfer Gel 118ml
Thermoweb Deco Foil Peel N Stick Toner Sheets 8X10 2/Pkg
Thermoweb Deco Foil Transfer Sheet 6X12 20/Pkg – Rose Gold
Silhouette Adhesive Back Corrugated Paper 8.5X11 6/Pkg – White & Kraft
Bazzill Cardstock 12X12, 25/Pkg – Classic Kraft

 

Jag hoppas att jag gett er lite inspiration för att er som skall på Studentuppvaktning. Ha nu en riktigt skön och härlig måndag.

Publicerat i Inspiration | Märkt , , , | Lämna en kommentar

Stampendous – småkort

Hej! Några snabba småkort med Stampendous Window Messages.

Bakgrunden till tre av korten är infärgad med Distress Oxide och lite ”vattenskvätt”.

Bakgrunden till detta kort har jag kletat ut lite färg på mitt underlägg som jag sprejade vatten på – sedan drog jag pappret flera gånger i färgerna tills jag blev nöjd. Lite vattenstänk därefter. Alla korten stämplade jag med svart Mementodyna. ”Duttade” några Nuvo Jewels Drops” som ”daggdroppar”.

Material:
Bazzill kardstock      
Stampendous Perfectly Clear Stamps 4×6 – Window Messages
Distress Oxide
Tim Holtz Sizzix Thinlits Die Set 6/Pkg – Stitched Squares
Tonic Studios Nuvo Jewel Drops – Sea Breeze 646N
Misti stamp tool
Tim Holtz Mini Ink Blending Tool 1 inch – Round
Memento Ink Pad Tuxedo Black

 

Publicerat i Inspiration | Märkt , , , , | Lämna en kommentar

Simple Stories I am

När jag såg den här serien så visste jag direkt vad jag skulle göra. En layout om Sötloppan. Det är lätt att man glömmer bort att riktigt berömma sina barn och berätta hur bra dom är bara genom att vara och inte kopplat till en prestation eller något annat.

Material:
Simple Stories I Am Specialty Cardstock 12X12 – Focusing On The Good
Simple Stories Cardstock Stickers 12X12 – I Am

Önskar er alla en riktigt härlig Lördag!

Publicerat i Inspiration | Lämna en kommentar

Mirrorstamping med Stampendous och Stampers Anonymus

Hej på Er! Idag blir det ett långt inlägg, med många bilder, så jag hoppas att ni är laddade? 🙂
Har ni sett Wendy Vecchis stora bakgrundsstämpel från Stampers Anonymus?
Jag tänkte visa hur jag använder den stämpeln, tillsammans med MISTIn, för att stämpla enligt tekniken ”Mirror Stamping”. Yogagrodorna, favoriterna, får ställa upp då de passar extra bra, enligt mig, att använda till just detta 🙂 (Det blir läckra motiv!)
”Mirror stamping” är precis som det låter – man stämplar så stämpeln ”speglar sig”, ni kommer att förstå! 🙂 Jag förbereder MISTIn med att ta bort den svarta ”gummidynan”.
Bakgrundsstämpeln sätter jag på plats i MISTIns ”lock” (kolla så du kan stänga ordentligt).
Jag sätter yogagrodan på en acetat-/overheadpapper… … och lägger det på plats i MISTIn. Precis som du brukar lägga papperet på plats.
NU inser jag att jag varit ganska opedagogisk…. helt plötsligt har jag växlat yogagroda… men jag hoppas inte ni blir förvirrade av detta utan hänger med ändå 😉 Yogagrodan sitter på acetat i MISTIn, bakgrundsstämpeln sitter på plats i locket och eftersom jag ska färglägga med alkoholbaserade pennor använder jag en Mementodyna. Jag färgar in yogagrodstämpeln som vanligt och stämplar motivet på bakgrundsstämpeln. Här är då fördelen med MISTIn, som alltid, man kan stämpla så många gånger man behöver tills att man får ett bra tryck, tillräckligt med färg. När jag är nöjd… …plockar jag bort acetatet med yogagrodan och placerar istället ett papper i MISTIn… … och stämplar. Tycker jag inte att jag fått ett tillräckligt bra tryck kan jag plocka bort papperet, placera acetatet med yogagrodan i MISTIn och göra om proceduren. Detta gör jag så många gånger jag behöver tills jag är nöjd. När jag är nöjd tar jag bort bakgrundsstämpeln… …och nu måste jag först lägga tillbaka den svarta ”gummidynan” i MISTIn innan jag lägger papperet på plats och placerar in yogagrodstämpeln ”som en spegel” mot den, på papperet, stämplade grodan. Hänger ni med?;-) När jag är nöjd med placeringen av grodan, inför det andra stämplade motivet, stänger jag locket så att grodan sitter på plats i locket – redo att stämplas! Färga in och stämpla som vanligt!
Voila! Nu har du ett motiv som är speglat – visst är det läckert?!
Om ni tittar noga på bilden så kan ni se en mindre skillnad på de stämplade grodorna. Grodan till vänster är ju den som är spegelstämplad, det motivet är inte lika ”krispigt” som den grodan som är stämplad direkt. Jag är dock ganska säker på att det kan skilja lite beroende på vilken typ av dyna man använder, jag använde dock bara Memento. Denna ”mindre krispighet” är dock inget man ser, om man inte detaljstuderar, och speciellt inte när man färglagt motivet. Dessutom kan man ta en penna med tunn svart spets och fylla i motivet lite om man känner att man behöver 🙂Vad blev det då av mina motiv? Jo, tre kort blev det 🙂
Alla motiven är färglagda med Spectrum Noirs Illustrator. På det första kortet har jag stansat ut motiv, samt ytterligare cirklar i papper från Lawn Fawn, med Tim Holtz dies från Sizzix – gillar kanten, den är så snygg!! Jag stämplade några av yogatexterna i cirklarna och monterade allt på en kortbas. Akrylpärlorna hittade jag i lådan hemma.På det andra kortet ville jag ha en egengjord bakgrund. Den är gjord med en stencil från Kaisercraft och med nuvo mousse – älskar den stencilen! I övrigt gjorde jag det enkelt, grodorna är utstämplade med samma Sizzixdie som i föregående kort och texten är även den från en Sizzixdie. Till det sista kortet stansade jag ut en guldram med en die från Lawn Fawn. Jag har stansat ut ramen sex gånger (en gång i guld och fem gånger i craft) och limmat ihop lager för lager för att ramen både skulle bli stabilare och för att jag ville ha lite 3d-effekt på den. Textstämpeln kommer från ett stämpelset från Altenew. Jag har stämplat med cleardyna och embossat med vitt embossingpulver. Kortbasen är i craftpapper.Om du inte testat ”mirrorstamping” tidigare – gör det! Det är en jättekul teknik! Berätta om och visa gärna ditt resultat – jag är nyfiken på vad du hittar på!

På återseende! Scrappa lugnt!

Material:

Stampers Anonymus Wendy Vecchi Background Stamp – Technique & Reversing
Stampendous Perfectly Clear Stamps – Frog Yoga
Altenew Clear Stamps – Birthday Greetings
Lawn Fawn Custom Craft Die – Stitched Rectangle Frames
Tim Holtz Sizzix Thinlits Die Set – Stitched Circles 
Sizzix Thinlits Die Set – Sentiments  

Crafters Companion Sheena White Stamping Card 300 gram A4 
Crafters Companion Neenah Classic Crest Card Pack A4
Crafters Companion Heat Resistant Acetate
Bazzill Cardstock
Lawn Fawn Double-Sided Petite Paper Pack 6×6″ – Really Rainbow
Tim Holtz Idea-Ology Craft Stock Cardstock Pack 8×8″ – Metallic Gold & Silver  

Crafters Companion Spectrum Noir Illustrator
VersaFine Ink Pad – Onyx Black
Memento Ink Pad – Tuxedo Black
VersaMark Watermark Stamp Pad
Tonic Studios Nuvo Embellishments Mousse -Peony Pink
Kaisercraft Designer Template 12×12 – Intricate Tiles
Stampendous Detail Embossing Powder – Detail White  

Tonic Studios Craft Guillotine – 22cm Handy comfort + Trimmer 158e
Cutter Bee Scissors 5 Original
MISTI Stamp Tool
EK Success Powder Tool Applicator
Provo Craft Cuttlebug Machine
Scotch Advanced Tape Glider & Tape
Tonic Studios Nuvo Deluxe Adhesive
Stick-It – Die Cut Adhesive Sheets Double Sided
Stix2 Jumbo Roll of Double Sided Foam Tape
Scotch Quick Dry Adhesive
Tonic Studios Nuvo Glue Pen
Zig 2 Way Glue Pen

Publicerat i Inspiration, Tekniker | Märkt , , , , , , , , , , , , , , , , | Lämna en kommentar

Stampendous Cling Bird Blossom

Blommor, blommor och blad….
Ibland orkar jag inte att krångla ting saker och ting utan tycker att det enkla är gott nog.
Här stämplade jag blommor och blad på akvarellpapper som jag färglagt och stansat ut. Texten är utstansad i foam.

Materiallista:
Stampendous Cling Stamp 5X7 – Bird Blossom
Bazzill Cardstock 8.5X11 25/Pkg – Orange Peel Black
Crafters Companion Spectrum Noir AquaBlend Pencils 
Ranger Ink Archival Inkpad – Jet Black
Lawn Fawn Custom Craft Die – Happy Birthday Line Border
Bazzill Self Adhesive Foam Sheet 12X12 – White

Publicerat i Inspiration | Märkt , , , , | Lämna en kommentar

Blomstämpelset från Concord & 9TH

Denna gången visar jag ett stämpelset från Concord & 9th som jag förälskade mig i och som jag använde mig av förra veckan också.  Jag började med bakgrunden och blötte ner ett akvarellpapper och ”målade ” ut fyra färger av Distress Ink. Sedan skvätte jag ut lite av färgerna på pappret och lät det torka.

2018-04-15-15.03
Jag stämplade sedan blommorna från setet, också på akvarellpapper,  med distress ink och plockade fram min vatten pensel ( går lika bra med vatten och en vanlig pensel)
2018-04-16-19.24
Sedan ”drog” jag färgen från stämpelkanterna in mot blomman. Jag klippte ut blommorna när jag var nöjd och det var torrt.
2018-04-16-19.27
Jag stämplade Grattis till körkortet från ett av Inky Wings textstämpelset på bakgrundspappret med hjälp av Mistin.
2018-04-16-19.42
Limmade fast blommorna och bakgrundspappret på ett härligt papper från Lawn Fawn
2018-04-16-19.51
Limmade sedan fast några sequins på kortet
2018-04-16-20.04
Ritade med en svart penna runt kanten och så var det kortet färdigt.
2018-04-16-20

Material:

Crafters Companion Watercolour Card Pack
Bazzill Cardstock

Lawn Fawn Double-Sided Collection Pack 12X12 12/Pkg – Really Rainbow
Distress Inks
 Lawn Fawn Glue Tube
28 Lilac Lane Tin W/Sequins 40g – My Valentine

MISTI Stamp Tool

Concord & 9th Clear Stamps 4X8 – Wildflower
InkyWings Motivstämplar Clear Stamps – Grattiskombinationer

Det var allt för denna veckan! Hoppas vi ses nästa onsdag 🙂

250-Louise-CiP copy

Publicerat i Inspiration | Märkt , , , | Lämna en kommentar

Album med Graphic 45

Hej,

Idag bloggar jag mitt första inlägg här på CiLi in Papers blogg och jag tänkte visa Er ett album som jag gjort med Graphic 45 fina pappersserie, Cafe Parisian. Albumdesignen står min fina DT-kollega Karin Tolwers för.

Till albumet har jag använt mig av mörkt turkost cardstock för att rama in de ljusare mönster papperna.

Jag har använt mig av papperna 12×12 och 6×6.

Det finns också väldigt många roliga dekorationer till deras serier. Chipboard, diecuts och färdiga journalkort.

Material:
Graphic 45 Double-Sided Paper Pad 12X12 24/Pkg – Cafe Parisian
Graphic 45 Chipboard Die-Cuts 6X12 2/Pkg – Cafe Parisian Decorative
Graphic 45 Cardstock Die-Cuts 6X12 2/Pkg – Cafe Parisian Flowers
Graphic 45 Cardstock Die-Cuts 6X12 2/Pkg – Cafe Parisian Tags & Pockets
Graphic 45 Double-Sided Paper Pad 6X6 36/Pkg – Cafe Parisian
Graphic 45 Chipboard Die-Cuts 6X12 Journaling – Cafe Parisian
Graphic 45 Ephemera Cards – Cafe Parisian
Bazzill Cardstock Mono 12X12, 25/Pkg – Canvas/Mysterious Teal


Publicerat i Inspiration | Märkt , | Lämna en kommentar

Prima Tags är alltid bra att ha på lager..

Denna veckan har jag använt mig av Primas båda mönsterkollektioner Amelia Rose och Cherry Blossom. Då Morsdag är det ju bara några veckor till så varför inte förbereda för detta med en Tag.

Den första tagen går i härliga vårblommor och där ville jag få ett ytterligare lager och bestämde mig för att lägga ett lager med embossing paste och en stencil.

Här har jag tagit en dies från Lawn Fawn och en stämpel från Ranger Ink, kanterna har jag ruggat upp och sedan svärtat ner med Pinecone.

Den sista tagen är min Mors Dags Tag, det stora hjärtat har jag lagt ett tjockt lager Glossy Acent och allt sitter på ett vitt foam. Bokstäverna har jag tagit ut med Tonic Studios. Det vita prickarna har jag gjort med Tonic Studios Nuvo Drops.

Material:
Prima Cherry Blossom Double-Sided Cardstock 12X12 – Unwritten Messages
Prima Amelia Rose Double-Sided Cardstock 12X12 – Write Me Soon
Lawn Fawn Custom Craft Die – Hearts
Dreamweaver Embossing Paste 119 ml – Pearlescent
VersaColor Pigment Inkpad 1´ Cube pinecone
Ranger Letter It Clear Stamp Set 4X6 – Birthday

Lawn Fawn Custom Craft Die – Scripty Happy
Tim Holtz Sizzix Framelits Dies 8/Pkg – Tag Collection
Ranger Ink Mini Glossy Accents 18ml
Tonic Studios Essentials Simple Type Dies – Windsor Lower Case 1687E
Tonic Studios Essentials Simple Type Dies – Windsor Upper Case 1688E
Tonic Studios Nuvo Crystal Drops Collection – Gloss White 651n
Vicki Boutin Mixed Media Stencils 2X2.75 3/Pkg – All The Good Things
Foam Sheets 5.4X8.4 24/Pkg – Multi

 

Det var allt från mig denna härligt solvarma måndag.

Publicerat i Inspiration | Märkt , , , , , | Lämna en kommentar

Altenew – Fjädrar

Hej, har blivit så förtjust i Altenews fjädrar. Jag har färgat in ett vitt papper med Oxide dynorna och stängt lite vatten. Därefter har jag stämplat fjädrarna med svart dyna.

Det andra kortet är även det infärgade med Oxide och stämplade och utstansade. Jag använde min Misti när jag stämplade fjädrarna och ”love” detta för att stämpla flera gånger för att få det ”starkt”.

Love på det mindre kortet har jag stansat ut med min nya leksak, Scan N Cut. Hjärtat och love har jag täckt med Glossy accents. Allt är satt med 3D-kuddae på svar cardstock. Det första kortet är 15 x 15 (6″ x 6″) och det andra 10 x 15 (4″ x 6″).

Material;
Bazzill Cardstock 12X12 – Orange Peel Black     
Sheena Douglass White Stamping Card A4      
Altenew Clear Stamps 6X8 – Golden Feather     
Altenew Die Set – Golden Feather    
Distress Oxide   
Memento Ink Pad Tuxedo Black
Inkssentials Glossy Accents 59ml
MISTI Stamping Tool
Tonic Studios Nuvo Glitter Markers – Midnight Shadows 172N
Tonic Studios Nuvo Glitter Markers – Ember Glow 170N
Tonic Studios Nuvo Aqua Flow Pens 2/Pkg– Glitter Gloss 888N
Fästkuddar 3D, stl. 5x5x1 mm,

Publicerat i Inspiration | Märkt , , , , | Lämna en kommentar