Besök hos fotografen – Studio Calico

Lovade förra veckan att försöka undvika Maja Design-papper i detta inlägg då det varit flera i rad med samma underbara pappersserie så nu blir det Studio Calico i stället och en layout i stället för ett kort. 🙂

Serien Lemon Lush har varit med ett tag men jag har inte använt den tidigare. Den passade perfekt till mina svart-vita foton.

Layouten är inspirerad av Maries layout som är grund till månadens tävling. Hoppas du blir inspirerad av min variant.

Fotografen_01
Lemon Lush-serien är så fylld av färg att ett papper fick vara bakgrund. Det behövdes inga extra lager eller färgstänk, det var perfekt som det var. Jag valde att sätta mina foton på en vit fotomatta för att de skulle synas lite bättre.

Fotografen_02
Här är layouten inte färdig. Inget är klistrat och jag flyttar runt allt för att se var det passar bäst. Dotty-bården under fotoraden satte jag dit ganska sent och då blev det lite mycket gult tillsammans, så på den färdiga bilden har jag ändrat lite och jag tycker att det blev mycket bättre. Det är rätt roligt att flytta runt och prova sig fram vad som blir snyggast! Alla pappersdekoration kommer ur samma serie och jag har klippt, skurit och stansat ut med cirkelstansar i olika storlekar.

Fotografen_03
Jag använder min lilla giljotinskärare till alla småsaker, särskilt om något är utskrivet på fotopapper. Min vanliga skärmaskin (med stickskär) blir så snabbt slö av fotopapper, förutom att det inte blir snygga kanter och då är denna lilla goding ovärdelig. Det gäller bara att komma ihåg att trycka ner plastflärparna så att allt ligger still när man skär. Då blir allt perfekt!

Fotografen_04
Fjärilen är utklippt ur ett av papprena. Målade de färgade fläckarna med genomskinlig Wink of Stella-penna för lite glittereffekt. Tyvärr syns inte det på bilden, men är väldigt läckert i verkligheten. Jag satte tejp under fjärilens kropp och 3d-kuddar längst ut under vingarna för att få lite ”fjärils-dimension”. Lite bling och pärlor fick bli prickarna över i.

Materiallista:

Papper – Studio Calico Lemon Lush
Cardstock vit – Bazzill Orange Peel
Pärlor – finns i massor av färger
Bling – likaså
Elizabeth Craft – Dubbelhäftande tejp
Wink of Stella – glitter clear
Distress Ink Pad – Vintage Photo
Ink Blending Tool
Tonic Studios – Skärmaskin med stickskär
Tonic Studios – Skärmaskin liten giljotin
Tonic Studios – Dotty Border
Cirkelstansar i olika storlekar
3D-kuddar

helena

Om Pandora

Vem är jag? Jag är förskollärare och gillar att pyssla med det mesta. Det blir mest korttillverkning och ibland scrappar jag lite av alla mina foton. Lite förskolematerial tillverkas vid behov. Emellanåt kommer symaskinen fram och stickor, virknålar, broderier och pärlor finns också tillgängliga när lusten faller på. Sen ska bara tiden räcka till också... Namnet Pandora har jag givetvis tagit från berättelsen om Pandoras ask. Fast jag tänkte inte släppa ut världens olyckor ur min ask, utan lite tips och idéer och förhoppningsvis lite inspiration.
Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Besök hos fotografen – Studio Calico

  1. Ping: Besök hos fotografen | Pandoras ask

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.